maandag 16 juli 2012

How to: Make your holiday awesome at home?

Als je op vakantie gaat heb je genoeg te doen en ben je waarschijnlijk de hele tijd aan het zonnen, zwemmen of misschien wel aan het skiën. Er zijn natuurlijk ook mensen die thuisblijven. Nu is dat helemaal niet erg, maar uit ervaring weet ik dat je je dan soms sneller verveelt. Zeker als al je vrienden op vakantie zijn en jij alleen achter blijft. Daarom heb ik een aantal tips voor jullie opgesteld, zodat jullie toch een supervakantie kunnen hebben!


Tip 1: Doe een solo-shoot
Oke, ik weet dat het misschien een beetje stom klinkt en dat het minder goed werkt dan met een vriendin, maar je kan ook een shoot in je eentje doen! Pak je camera, zet er een statief onder, of zet hem op een hoge tafel, zet je camera op de zelfontspanner en flits maar! Trek van tevoren je leukste en mooiste kleren aan en doe je mooiste make-up op. Je zal hier waarschijnlijk een paar uurtjes zoet mee zijn en het is nog leuk ook!

Tip 2: Bewerk je foto's
Na deze shoot kan je je foto's ook meteen gaan bewerken! Maar buiten de foto's van je solo-shoot kan je natuurlijk ook oudere foto's bewerken. Of maak bijvoorbeeld een leuke collage van jou en je vriendin, zal ze hartstikke leuk vinden!

Tip 3: Ga solo-shoppen
In je eentje shoppen kan ook leuk zijn. In het begin zal je misschien denken: "Ja doei! Moet ik een beetje loner rondlopen!". Maar het kan juist heel fijn zijn om alleen te shoppen. Ik denk dat jullie namelijk allemaal wel de situatie kennen waarbij je iets heel leuk vindt en een vriendin meteen zegt: "Nou ik zou die niet kopen als ik jou was!". Daarnaast kan het ook andersom zijn, dat ze juist zegt dat iets je leuk staat, maar je het zelf eigenlijk niks vindt. Als je alleen winkelt ben je van niemand afhankelijk. Je hoeft niet met iemand in de rij te staan als je niks koopt, je kan zelf bepalen waar je heengaat en wat je leuk vindt etc. Probeer het dus eerst uit voordat je het solo-shoppen veroordeelt!

Tip 4: Doe iets!
Er zijn genoeg dingen te bedenken die je ook in je eentje kan doen. Zo kan je bijvoorbeeld een flink stuk gaan fietsen, skaten of hardlopen. Ook kan je naar een trapveldje gaan en daar bijvoorbeeld proberen om hoog te houden met een bal. Als je op een trapveldje staat, komen er meestal in mum van tijd andere mensen die dan vast en zeker met jou willen voetballen! (Of een andere sport, natuurlijk!) Mocht het nou niet zo'n lekker weer zijn (het blijft immers Nederland) ga dan iets creatiefs doen! Zo zijn er genoeg DIY's (Do It Yourself) te vinden op internet! En voor de meesten hoef je niet eens een creatief wonder te zijn! Ik vind de DIY's van Mister Kate bijvoorbeeld heel leuk!


Ook kan je natuurlijk een collage maken van foto's, kaarten maken en naar je vrienden sturen voor als ze weer thuis zijn of even je huisdier verwennen.

Tip 5: Zoek contact!
Verveel je je nou echt in je eentje? Neem een kijkje op Facebook en kijk of er vrienden of oude bekenden ook thuis zijn. Zo kan je bijvoorbeeld ineens iets leuks gaan doen met iemand die je al een jaar niet gesproken hebt! Ook kan je wat leuks doen met je familie, ga bijvoorbeeld shoppen of iets creatiefs doen met je moeder, ga een sieradenbord maken met je vader (een stuk hout met spijkers erin, waar je je sieraden aan kan hangen) of ga met je broertje of zusje naar de film. Misschien irriteer je je soms dood aan je familie, het blijft wel je familie en het zijn ook maar gewoon mensen. Ze zullen het waarschijnlijk super leuk vinden als je iets leuks met ze wil doen!

Tip 6: Lees
Ga naar de bibliotheek en zoek een leuk boek uit! Als je een boek koopt/huurt die bij je past vind je het waarschijnlijk super leuk om te lezen. Ook als je niet zo van boeken houdt kun je gaan lezen. Zo kun je bijvoorbeeld je lievelingstijdschrift kopen. Zoek een lekker plekje op en start reading! Daarnaast zijn er ook veel leuke vakantieboeken te vinden. Zo koop ik bijvoorbeeld, ongeacht of ik wel of niet op vakantie ga, het Cosmogirl beachboek. Dat is een superleuk boek, waar allemaal doe-tips en vakantie-dingen in staan. Ook als je thuisblijft is dit boek echt een aanrader!

Tip 7: Nailart
Zoek op Google naar nailarts. Er zal er vast wel een bij zitten die jij ook kan maken en waarschijnlijk zitten er hele leuke bij! Ben je klaar met je vingernagels? Doe dan ook meteen je teennagels! Ook kan je natuurlijk een hele mooie ooglook maken. Persoonlijk ben ik niet zo goed met oogschaduw, maar dan kan je ook how to filmpjes opzoeken op youtube, er zijn er genoeg!

www.weheartit.com

Tip 8: Blogs
Ik vind het altijd heel erg leuk om een blog helemaal door te lezen. Zo staan er bij mij iets van 150 berichten online, die je allemaal kunt lezen! Maarja, je hoeft natuurlijk niet alleen bij mij te lezen, je kan ook andere blogs bekijken, er zijn er genoeg! De blogs die ik leuk vind en meestal dagelijks volg zijn:
www.teskuh.nl
www.beautygloss.nl
kenzas.se
hannalicious.devote.se
mollyrustas.se
www.girlscene.nl

Ook deze blogs kan je natuurlijk van begin tot eind doorlezen, zeker weten dat jij je voorlopig niet zal vervelen met al deze tips! Verveel je je toch? Dan kan je als laatste hoop altijd nog Google raadplegen met "tips tegen verveling".


Heb jij nog tips tegen verveling?

Geen opmerkingen: